25 Nisan 2010 Pazar

NEFES AL


Hepimiz gizliden biraz deliyiz... Hepimiz aslında biraz yalnızız ve az biraz anlaşılmak isteriz. Kimsenin bizi tam anlayamadığı gibi bizde karşımızdakini tam anlamıyla anlayamayız. Belki karşımızdakini biraz çocuk görürsek o zaman anlamanın ipuçlarını yakalamış olabiliriz. Yaşlar önemli değil, büyükte olsan zaman zaman bu yüzden küçük bir çocuk gibi görüyorum seni…
Korkun, heyecanın, titremelerin minik bir çocuğun mahzunluğunu getiriveriyor gözlerimin önüne. Ama sakın korkmaktan vazgeçme çünkü korkuyu bilmeyen gerçekte yürekli değildir. Çünkü yüreklilik düşünebilene karşı koyma gücüdür.
Asla SON geldi, SONUM geldi diye düşünme çünkü hiçbir şey gerçek değildir, sürekli değildir ve her şey değişir… ne acıların ne de mutluluklarının böyle kalacağını düşünme. Kendini uyar! Çok çalışmadan, ellerini kirletmeden hiçbir şey değişmez çünkü. Hadi biraz cesaretlen! Yaşıyorsun, varsın, buradasın ve gelişiyorsun. Yaşamını başkaları değil sadece SEN, kendin oluşturuyorsun.
Kabullen! Kusurlarını, yanlışlarını açık yüreklilikle ortaya koy. Çünkü yokluğunun acısını senden başka kimse bu denli yoğun hissedemez. Kendini kendinde kaybetme! Yarın yeni bir gün. Yatağından çıkıp yeniden yaşamaya başlamaya karar ver! Bugün bunu başaramadın mı, PES ETME yarın yine dene! Her gün doğan güneşi fırsat bil. Uğraş, didin kendin için!

Fırsatlar kendilerini arayanları bekler. Teşebbüs etmeden fırsatları yakalamak mümkün olmaz. Doğrudur; her arayan bulamaz. Ama aramadan hiç bulan olmamıştır…

Ve sonra, önüne pek çok yol açılıp sen hangisini seçeceğini bilemediğin zaman, herhangi birine, öylece gitme, otur ve bekle. Dünyaya geldiğin gün nasıl güvenli ve derin derin soluk aldıysan, öyle soluk al, hiçbir şeyin seni cesaretsizliğe itmesine izin verme!

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş
Dünle beraber gitti cancağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım."
MEVLANA

0 yorum:

 
Template by Exotic Mommie Illustration by Dapina

brought to you by AllBlogTools.com Blogger templates